Общи условия


ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ на сайта www.bitomag.com

bitomag.com е уебсайт за продажба и доставка на публикуваните в него стоки.  Моля прочетете внимателно настоящите общи условия – те уреждат взаимоотношенията между Вас и Търговеца за извършването на покупки в електронния магазин  bitomag.com. Зареждането на интернет сайта  bitomag.com в браузъра представлява електронно волеизявление от Ваша страна, че сте съгласен с настоящите Общи условия и Вие сте обвързан/а с тях от влизането до напускането на настоящия уебсайт.

I. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

 1. Настоящият документ представлява общите условия или условията на ползване на www.bitomag.com, които уреждат правилата за използването, включително сключването на договори за покупко-продажба с този електронен магазин.
 2. Общите условия на БИТОМАГ са задължителни за всички потребители на Сайта.
 3. БИТОМАГ си запазва правото да внася промени в Общите условия по всяко време / по свое усмотрение или ако те са наложени по силата на действащото българско или европейско законодателство/ чрез актуализирането им. Тези промени влизат в сила незабавно и са задължителни за всички потребители/клиенти.
 4. БИТОМАГ уточнява, че всички изображения, поместени на Сайта имат единствено цел да създадат известна представа за типа на предлаганата Стока, а не да я представят точно. Съответно, възможно е някои от изображенията на Стоките в Сайта /статични/динамични изображения/ мултимедийни презентации/ т.н.) да не отговарят на външния вид на съответната Стока или да създават грешно впечатление за нея. Клиентът няма право да търси каквато и да е отговорност на Продавача за такива несъответствия.
 5. Характеристиките или цените на продуктите, описани в Сайта, могат да бъдат променяни от БИТОМАГ по всяко време и могат да съдържат грешки.
 6. Всички стоки, включително тези в промоция/намаление се продават и доставят до изчерпване на количествата дори това да не е изрично отбелязано в Сайта.
 7. Сайтът може да съдържа линкове към други сайтове, като БИТОМАГ не носи отговорност за политиката на поверителност на уебсайтове, които не администрира, както и за друга информация, съдържаща се в тях.

II. ДАННИ ЗА ПРОДАВАЧА

 1. "БИТОМАГ" ЕООД, гр. Пловдив, ЕИК: 204814621
 2. Можете да се свържете с BITOMAG на тел.: 0888323715 или на email: admin@bitomag.com

III. ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ДАННИТЕ

 1. При предоставянето на лични данни в сайта, bitomag.com гарантира, че те ще бъдат използвани единствено и само във връзка с обслужването Ви като клиент – за обработка и доставка на поръчката и осъществяването на връзка с Вас. БИТОМАГ Ви гарантира ,че личните Ви данни няма да бъдат предоставяни на трети лица или изпозлвани за цели, различни от гореупоменатите.
 2. Клиентите на bitomag.com  носят отговорност за опазването на поверителността на тяхната парола и акаунт и са изцяло отговорни за всички действия или посегателства от страна на трети лица спрямо техния акаунт или парола. БИТОМАГ Ви препоръчва да се отписвате от акаунта си в края на всяка сесия, натискайки бутона “Изход”.

IV. ДЕФИНИЦИИ

Потребителите заявяват, че са запознати и са съгласни с дефинициите на следните термини:

 • Продавач – БИТОМАГ
 • Сайт – домейна bitomag.com и неговите поддомейни
 • Клиент – всяко физическо или юридическо лице или друго правно образувание, което използва сайта на БИТОМАГ по какъвто и да е начин, включително но не само като го разглежда, прави поръчки от него, купува, връща стоки и др.
 • Акаунт – раздел от Сайта, формиран от имейл адрес и парола, който позволява на Клиента да изпрати Поръчката и който съдържа информация относно Клиента и историята на някои от действията му в Сайта.
 • Поръчка – електронен документ, представляващ комуникационна форма между Продавача и Купувача, чрез който Купувачът заявява на Продавача, през Сайта, намерението си за закупуване на Стоки и Услуги от Сайта.
 • Стоки и Услуги – всеки предмет на договора за покупко-продажба от Сайта.
 • Договор – представлява сключения от разстояние договор между Продавача и Купувача за покупко-продажба на Стоки и/или Услуги от Сайта, неразделна част от който са настоящите общи условия за ползване на Сайта.
 • Коментар – оценка или критична забележка, на края на едно Ревю или на друг коментар
 • Потребител на интернет страница или сайт е всяко лице (потенциален купувач), въвело електронния адрес или достигнало до интернет страницата или сайта чрез пренасочване от друг интернет сайт и съгласно, при наличие на интерес, да извършва покупко-продажби на стоки и/или услуги по електронен път;
 • Парола е код от букви, цифри и знаци, който заедно с потребителското име индивидуализира потребителя, и който заедно с потребителското име служи за достъп до потребителския му профил.
 • Потребителско име е избран от потребителя уникален код от букви, цифри и знаци, посредством които той се индивидуализира в отношенията си с Изпълнителя;
 V. РЕГИСТРАЦИЯ

 1. За да се регистрирате трябва да изберете уникално потребителско име и парола, както и да посочите адрес за доставка, име и фамилия, e-mail, телефон  за връзка, при което Вашите данни ще бъдат запаметени в нашата система. След успешна регистрация и съхраняване на вашите данни в системата, при всяка нова поръчка Вие ще имате възможност да промените адреса за доставка и личните си данни.
 2. При маркиране на полето "Съгласен съм с "Общи условия"”, Вие правите електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което потвърждавате че сте запознат с и приемате настоящите условия.

VI. ПОРЪЧКА И ДОСТАВКА

 1. Можете да поръчате от bitomag.com 24ч. в денонощието, включително в събота и неделя и официални празници. При финализиране на Вашата поръчка имате възможност да прегледате продуктите които сте избрали, както и информацията за доставка и връзка с Вас – и при нужда да направите корекции. Ще бъдете уведомени чрез имейл за получаването, потвърждаването и изпращането на Вашата поръчка.
 2. Клиентът може да прави Поръчки на Сайта чрез добавянето на желаните Стоки и/или Услуги в кошницата за покупки, следвайки стъпките, указани в Сайта, за да завърши и изпрати съответната Поръчка.
 3. Всяка добавена в кошницата за покупки, една Стока и/или услуга е достъпна за покупка в рамките на наличните количества. Добавянето на една Стока и/или Услуга в кошницата за покупки, без да бъде приключена не води до регистрацията на поръчката и автоматичното запазване на Стоката/Услугата.
 4. Продавачът се задължава да доставя поръчаните и купени Стоки чрез куриерска фирма на адрес, посочен от Купувача или в офис на куриерската фирма, в зависимост от избора на Клиента.
 5. Продавачът ще осигури подходящото опаковане на Стоките и изпращането на съпътстващите документи.
 6. Доставката се извършва в срок от 1 до 4 работни дни чрез куриерска фирма Speedy. Цената на доставката е 4.90 лв. до точен адрес или до офис на куриерска фирма на територията на Република България. При поръчка над 100 лв. получавате Безплатна доставка. Ако желаете доставката да е до поискване в офис на куриерската фирма го напишете като коментар към Вашата поръчка в стъпка 4 от "Плащане" или в полето Адрес ако ползвате "Лесна поръчка".

 7. Клиентът се задължава и отговаря за това всички данни за покупката, която е заявил чрез завършената си и изпратена на Продавача поръчка да са верни, пълни и точни към датата на изпращането на поръчката.
 8. С изпращането на поръчката Клиентът разрешава на Продавача да се свърже с него пo телефона или на предоставен от клиента email адрес, когато това се налага във връзка с направената поръчка или сключения Договор.
 9. Клиентът носи изцяло риска от повреждане/загубване на стоката след получаване на доставката. Веднага след предаване на стоката от куриера на клиента, ТЪРГОВЕЦЪТ се освобождава от риска, който се прехвърля върху клиента. ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност за закъснение в случай, че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик.
 10. Веднага след доставката, стоките следва да бъдат прегледани в присъствието на куриера внимателно за тяхната външна цялост и видими повреди от клиента или упълномощено от него лице. Евентуални повреди, удари и други щети по опаковката, следва да бъдат докладвани незабавно на Продавача. В случай, че бъде установено наличие на щети, които са се получили при транспортирането на стоката, Продавачът заменя стоката със същата по вид и цена стока, а при невъзможност за замяна на стоката, Продавачът възстановява платената от Клиента сума в срок до 10 работни дни.

VII. ЦЕНА НА ПОРЪЧКАТА И НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

 1. Крайната дължима сума представлява сбор от всички отделни продукти които сте поръчали, плюс цената за доставка.
 2. Всички обявени цени са в български левове с включен ДДС и не включват цена на доставка.
 3. Доставката на всяка стока е за сметка на купувача.
 4. Начинът на плащане е чрез наложен платеж – плащате цялата дължима сума на куриера при получаване на поръчката.

VIII. ПРОБЛЕМИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА

Възможни проблеми при осъществяване на поръчката:

 • Един или повече от поръчаните артикули не е на лице - при такива обстоятелства представител на bitomag.com ще се свърже с Вас във възможно най-кратки срокове;
 • Адресът за доставка/плащане е непълен или погрешен. При посочени от клиента неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката, както и ако клиентът не бъде намерен от куриера на посочения адрес два пъти или не бъдат осигурени достъп и условия за предаване на стоката в този срок, Продавачът изпраща на посочения от клиента имейл или телефон за връзка съобщение, с което го кани да се свърже с Търговеца за получаване на стоката. В случай, че клиентът не се свърже в 2-дневен срок, считано от получаване на съобщението, то Продавачът се oсвобождава от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката, като договорът се прекратява по вина на клиента и bitomag.com има право да търси направените разноски по доставката.
 IX. ОТКАЗ OT ПОРЪЧКАTA

 1. В съответствие с разпоредбата на чл. 55 от ЗЗП, потребителят има право да върне закупената от него стока в рамките на 14 дни, считано от датата, на която потребителят е съобщил на търговеца за решението си да се откаже от договора. В случай, че цената на закупената стока вече е била заплатена от купувача, продавачът се задължава да му я възстанови, но само при положение, че предметът на сделката трябва е в оригинална опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката.
 2. Продавачът има право да откаже да изпълни направената от Клиента Поръчка, за което следва да уведоми Клиента. Анулирането на поръчката не влече каквато и да е отговорност или последващо задължение на някоя от страните спрямо другата във връзка с нея и съответно никоя от тях няма право да търси от другата обезщетение за анулирането й в следните случаи:

предоставените от Клиента данни в Сайта са непълни и/или грешни;

- Клиентът отказва да заплати доставената стока.

 1. Продавачът има право да забави възстановяването на сумата в случаите на отказ от сключен Договор до получаването на продадените Стоки или до получаването на доказателство, че са били изпратени, в случай, че не е предложил да вземе сам Стоките, което от двете събития настъпи по-рано.
 2. В случай, че поръчана и предварително платена Стока и/или Услуга от Клиента не може да бъде доставена/предоставена от Продавача, то последният ще информира Клиента за това и ще възстанови на Клиента платената вече Стока и/или Услуга, в срок от 7 (седем) дни от датата, на която Продавачът е установил този факт или от датата, на която Купувачът е изразил ясно желанието си за прекратяване на Договора.

X. ВРЪЩАНЕ НА ЗАКУПЕНА СТОКА  МОЖЕ ДА БЪДЕ ОТКАЗАНО В СЛЕДНИТЕ СЛУЧАИ:

 • Когато повредите са причинени от неправилна или груба употреба / транпорт / съхранение / монтаж;
 • Когато целостта на стоката или опаковката е нарушена;
 • Когато етикетът на производителя или гаранционният стикер липсват или са изтрити;
 • Когато стоката е ескплоатирана не по предназначение.

XI. ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

 1. Страните декларират, че в случай, че някоя/и от клаузите по настоящите Общи условия се окаже/окажат недействителна/и, това няма да повлече недействителност на договора, на други клаузи или негови части. Недействителната клауза ще бъде заместена от повелителните норми на закона или от установената практика.
 2. По всички неуредени от настоящите Общи условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.